Referenties


Silvia Derks (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Jacqueline heeft de vaardigheid om zachtheid en stevigheid te combineren: zacht waar het kan, stevig waar het moet. Ze laat mensen in hun waarde, maar blijft doorvragen als ze het gevoel heeft dat het nog een tandje dieper kan. Uiteraard respecteert ze de grenzen van iemand en ze voelt die ook goed aan. Kortom: een fijne coach als je écht eens naar jezelf wilt kijken en naar de (nog te maken) keuzes in je werk en je leven.

Vincent (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Via het programma NL leert door – Ontwikkeladvies: loopbaancoaching heeft Schouten & Nelissen mij Jacqueline toegewezen als coach en dit was een goede match. Dankzij dit korte maar intensieve coachtraject heb ik de nodige inzichten opgedaan die mij verder helpen in mijn ontwikkeling. Met de juiste vragen en kritische feedback wist zij voor mij de zin van de onzin te onderscheiden en kon ze de vaagheden in mijn verhaal duiden, waarmee ik aan de slag kon en kan. Het blijft tenslotte work in progress! 

Vera Smeets (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Ik heb Jacqueline ervaren als een zeer betrokken en professionele loopbaancoach. Ze heeft mij in contact gebracht met mijn onderliggende doelen en wensen. Dit heeft mij als mens en in mijn loopbaan zeer veel kracht en helderheid gebracht. Ze durft te confronteren, spiegelt met je als dat nodig is en kan zich vanuit haar ervaring zeer goed in je inleven. Dankjewel Jacqueline voor de goede sessies!

Tamar (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Jacqueline is een lieve betrokken coach, ze vraagt goed uit wat je van haar wilt en verwacht. Ze bedenkt vragen waar je zelf nog niet aan hebt gedacht en probeert je zo naar meer duidelijkheid te leiden. Ze staat open voor feedback en vraagt hier ook actief naar, waardoor je dicht bij jezelf kunt blijven en echt het gevoel hebt dat het draait om jouw eigen coaching traject waarbij niets voor je ingevuld wordt. Ook voelt ze goed aan waar behoefte aan is en checkt ze dit ook bij je of je hier daadwerkelijk iets mee wilt doen. Daarnaast geeft ze duidelijke behapbare opdrachten mee, waardoor je abstracte coachvraag echt omgezet wordt in concrete antwoorden. Een erg prettige manier van werken met veel aandacht en zorg!

Engelien Barenkamp (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)|
Vanuit Nederland leert door heb ik kennis mogen maken met Jacqueline. Jacqueline is in haar coaching duidelijk en direct. Dit is soms confronterend, maar heeft bij mij wel de juiste inzichten opgeleverd waarmee ik zeker verder kan. Ze is een prettige persoon om mee in gesprek te gaan, ik kan haar dan ook zeker aanraden!

Kandidaat via Schouten en Nelissen
Jacqueline heeft mij geholpen om helder te hebben wat ik graag wil in mijn loopbaan. Het was al snel duidelijk dat ik bij mijn huidige werkgever wil blijven. Hier zijn we flexibel mee omgegaan en de coachvraag aangepast. Hierdoor heb ik nog twee mooie coachsessies mogen voeren over conflictvermijding. Dit heeft mij geholpen om hier bewust van te zijn en het conflict eerder aan te gaan.

Yvonne (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Begin van het jaar ben ik een loopbaantraject gestart onder begeleiding van Jacqueline Arends. Zij werd aan mij gekoppeld via Schouten & Nelissen en er was direct wel een klik. Ik ben het traject zonder echte verwachtingen in gegaan maar binnen een half uur was er al zoveel besproken en werden me door hele eenvoudige vragen al een aantal dingen erg duidelijk. Je moet je natuurlijk wel openstellen en eerlijk richting jezelf zijn om achter een aantal (in de basis eenvoudige) dingen te komen maar uiteindelijk heeft het me heel veel duidelijkheid gegeven. Het mooie van dit alles is, dat ik zeer zeker mede door de gesprekken met Jacqueline er achter ben gekomen dat het bedrijf waar ik werk echt goed bij me past maar dat ik toe was aan een nieuwe rol binnen het bedrijf. Het toeval wil dat er echt op het einde van het traject een mooie functie vrij kwam die me op het lijf is geschreven. Inmiddels heb ik het interne sollicitatietraject positief afgerond en ga ik per 1 mei als Business Line Manager van start. Een hele mooie baan die me de komende jaren zeer zeker vele uitdagingen zal gaan geven. Zonder dit traject zou ik deze interne stap niet genomen hebben. Mijn dank gaat dan ook zeker uit naar Jacqueline die me hierin goed ondersteund en begeleid heeft.

Kandidaat via Schouten en Nelissen
Jacqueline heeft kans gezien om in slechts drie coachingsessies mijn coachingsvraag te helpen beantwoorden. Dit heeft ze gedaan door goed door te vragen over onderliggende drempels en dilemma’s. Hierin is ze to the point en laat ze je met humor in de spiegel kijken van je eigen gedrag en argumenten. Ik ben blij dat ik deze coaching heb gedaan via Jacqueline omdat ik nu praktische handvatten heb om met mijzelf weer stappen te maken.   

Zoë (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Jacqueline heeft mij geholpen om meer inzicht te krijgen in wat voor mij van belang is in een baan en wat mij energie kost, en wij hebben samen een ontwikkelplan opgesteld. Door Jacqueline’s duidelijke en directe manier van vragen stellen waren het bovendien hele prettige en effectieve gesprekken. 

Annelieke Haubrich (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Jacqueline draait niet om dingen heen en dat is fijn, vooral in de korte tijd die we samen hadden. Ik kwam met een werk gerelateerde vraag, maar na de eerste sessie bleek ik daar het antwoord al op gevonden te hebben dankzij de opdrachten die Jacqueline me gaf. Daardoor konden we ook een stukje van mijn onderliggende ontevredenheid aanpakken. Dit maakt Jacqueline tot een goede coach op verschillende vlakken, zowel werkvlak als persoonlijk vlak. 

Koen (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Ik ben Jacqueline erg dankbaar voor haar ondersteuning in het verduidelijken van mijn loopbaanontwikkeling. Overduidelijk deskundig en open in de communicatie zijn voor mij de belangrijkste eigenschappen die Jacqueline omschrijven. We hebben samen gekeken wat voor mij belangrijk is in werk en privé. Tegelijkertijd heb ik handvatten om dit in de toekomst kritisch te blijven bevragen. Bedankt voor jouw hulp Jacqueline en graag tot ziens!

Mariska (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Ik heb Jacqueline als een hele fijne directe coach ervaren. Met haar begeleiding ben ik tot een paar mooie inzichten gekomen en heb ik al wat eerste stappen gezet. Ik zou Jacqueline daarom ook van harte aanbevelen als coach.

Shenna (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Jacqueline is een professionele coach die mij ontzettend goed geholpen heeft met het inzicht krijgen in mezelf om verder te kunnen in mijn loopbaan carrière. Ze is een aanpakker en houdt de spiegel goed voor. Met haar kennis geeft ze praktische adviezen waar je wat aan hebt. Ik heb veel geleerd in een kort tijdbestek en ben erg blij met haar adviezen en inzichten!

Arianne (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Jacqueline is een hele fijne coach die daadwerkelijk luistert en snel bij de kern weet te komen. Door middel van empathisch vermogen, maar ook directe communicatie besteed ze haar tijd op een nuttige manier. In een korte tijd heeft ze mij geholpen om tot de kern te komen, met steeds mijn coachvraag bij de hand om richting te geven aan het gesprek. Zoals het een goede coach betaamt, is ze positief kritisch en kan ze recht door zee zijn. Ik heb mijn gesprekken met Jacqueline als zeer prettig ervaren. 

Gert Jan (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Jacqueline is een deskundige en fijne coach. Bij haar een kort coach-traject gevolgd van 3 sessies. Ze weet op een prettige manier snel tot de kern te komen en goede bruikbare tips te geven. Kortom een positieve ervaring met resultaat.

Francisca (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
De coachingesprekken bij Jacqueline hebben me geholpen om meer focus te krijgen met betrekking tot de vacatures waarop ik wil solliciteren. Daarnaast hebben de gesprekken me ook bewust gemaakt van mijn sterke en ontwikkelpunten. De gesprekken zijn erg taakgericht, door diverse taken uit te voeren heb ik de benodigde handvatten gekregen voor sollicitaties. Ik zou Jacqueline omschrijven als een zeer directe coach. Ze is ook niet bang om een spreekwoordelijke “schop onder je kont” te geven, dit heeft mij geholpen om bepaalde drempels te overwinnen. Ik zou coaching bij Jacqueline van harte aanraden.

Jeroen (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Jacqueline is een prettig persoon en een goede coach. Ze heeft een georganiseerde en aangename manier van werken. Ze stelt de juiste vragen en confronteert op een duidelijke en fijne manier. Het traject heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in de volgende stappen in mijn carrière en om te komen tot doelstellingen met een duidelijk actieplan. 

 
Kandidaat (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Ik heb m’n coaching traject met Jacqueline als erg prettig ervaren. Ze stelt de goede vragen, luistert goed naar de antwoorden en heeft goede suggesties gegeven om m’n persoonlijke effectiviteit te vergroten. Daarbij schroomt ze niet om soms ook vrij direct en kritisch te zijn als dat nodig is, voor mij was dat wel handig.
 

Saskia (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Jacqueline is scherp, helder, eerlijk, direct, pakt aan en is proactief. Zij heeft mij geholpen mijn kwaliteiten en waarden helder te krijgen, waar ik nu sta en wat bij me past. Daarnaast hebben we gewerkt aan het vergroten van mijn zelfvertrouwen. Zij heeft mij bewust gemaakt van een aantal mechanismen die vaak niet dienend zijn en hoe ik die kan aanpakken. Dit zijn goede adviezen waar ik direct wat aan heb. Zij kan goed een spiegel voor houden maar ook tegelijk achter jou staan en met jou meedenken. Ik vond het erg prettig met Jacqueline te werken.

Rebecca (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Jacqueline heeft mij erbij geholpen om meer zelfvertrouwen te winnen en zichtbaarder te worden in de organisatie. Ze stelt de juiste vragen en geeft de juiste opdrachten zodat er – ondanks het korte traject – snel resultaten te zien zijn. Ze verspilt geen tijd en komt snel ‘to the point’. Jacqueline leeft zich goed in in de uitdagingen en geschetste situaties en geeft haar mening open en eerlijk zodat nieuwe inzichten kunnen ontstaan. Ze geeft de coachee veel vrijheid in het traject en de onderwerpen die ter sprake komen.

Edwin van der Jagt (loopbaantraject via Schouten en  Nelissen)
Ik heb een kort coachtraject van 3 online sessies bij Jacqueline doorlopen. De aanpak is aan het begin helder met elkaar afgestemd. Tijdens de positieve gesprekken heeft zij met haar snelle inzichten en goed door te vragen, op een licht confronterende manier in positieve zin, mij geholpen concreet te worden, nieuwe gedachtenpaden in te gaan en duidelijkere keuzes te maken. Jacquelines directe en pragmatische manier van coachen spraken mij erg aan.

Cathelijne (particulier Systemische Coaching bij mij gedaan)
Ik heb mijzelf drie sessies Systemisch Coaching bij Jacqueline cadeau gedaan. Ik noem de sessies  ‘een cadeau aan mijzelf ‘ omdat  inzicht krijgen in het waarom van mijn eigen handelen een ervaring is, waar ik als zijinstromer voor de klas nu iedere dag de vruchten van pluk. In een veilige omgeving nodigt Jacqueline je uit om d.m.v. opstellingen tot je kern te komen. Dit proces van persoonlijk groeien heb ik soms als  confronterend ervaren maar Jacqueline heeft mij hierin met professionaliteit en respect begeleid. De flinke dosis humor maakte de sessies ook gewoon heel leuk om te ondergaan.

Jorn Veldt (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Jacqueline was een erg fijne coach, die in korte tijd mijn persoonlijke uitdaging wist te doorgronden. Door middel van een kritische blik en praktische feedback hebben we acties opgesteld die hebben geholpen in mijn verdere ontwikkeling. En daarnaast heeft ze een mooie set instrumenten gedeeld die waardevol zijn bij het verder invullen van mijn carrière pad.

Bernadette (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Jacqueline is een vriendelijke, professionele coach met een nuchtere en praktische aanpak die goed bij mij past. Zij aarzelt niet om directe feedback te geven op wat zij hoort, ziet en voelt. Door haar open manier van vragen stellen, blijf je nadenken en kom je versneld tot het gewenste resultaat. Mijn proces m.b.t. wat ik nu echt wil, en hoe ik deze stap kan gaan maken, is zonder twijfel sneller verlopen.

Wim van Asperen (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Via mijn werk heb ik de gelegenheid gekregen, om, me via coaching, te kijken hoe en op welke manier ik nog een aantal jaren met plezier mijn werkzame leven kan/mag invullen.
Ik werd toegewezen aan Jacqueline Arends. In een sessie van 3 gesprekken heeft ze mij op een fijne, maar toch ook doordringende manier in laten zien, wat ik belangrijk vind en waar ik voor sta. Het heeft mij geholpen om de keuze te maken, die ik al een beetje had gevormd, maar die met hulp van Jacqueline in de gesprekken, steeds meer duidelijker werd, en een stappenplan gemaakt om deze keuze te verwezenlijken

Tyscha Waaijer (loopbaantraject via Schouten en Nelissen)
Ik heb een kort coachtraject gedaan bij Jacqueline om meer inzichten te krijgen in beroepen die passen bij mijn competenties en interesses. Ondanks de beperkte tijd heb ik er met behulp van Jacqueline voor kunnen zorgen dat ik mijn coachvraag heb beantwoord. De manier van coachen van Jacqueline past heel goed bij mij, direct en to the point maar wel met een vriendelijke toon. Ik denk dat je door deze aanpak ook sneller je doel bereikt en dat past bij een pragmatisch en doelgericht persoon zoals ik. Ze stelt de juiste vragen, zet je aan het denken en vraagt door, waardoor ik er achter kwam dat ik zelf al meer weet dan ik van tevoren wellicht dacht.

Sebastiaan (loopbaantraject via Schouten & Nelissen):
” Jacqueline daagt je uit, door het stellen van goede vragen, kritisch naar je eigen ambitie en skills te kijken. Dit heeft mij geholpen bij het scherp krijgen van mijn persoonlijke eigenschappen en waarden die ik belangrijk vind bij het selecteren van een baan. Wanneer jij bereidt bent een extra stapje te zetten, doet Jacqueline dit ook. Kortom, Jacqueline is een professionele en tevens zeer vriendelijke coach die in staat is jou helderheid te bieden waar jij dat nodig hebt. ” 

Marian Bruijnzeels:
Bij Jacqueline heb ik in een paar Systemische Coachsessies inzicht gekregen in mijn innerlijk conflict om heel graag bij een groep te willen horen en anderzijds alleen  durven te staan. Jacqueline is een hele duidelijke, nuchtere coach die veel ruimte geeft, maar ook durft te begrenzen. Ik heb van haar geleerd open te zijn over denk- en voelpatronen en deze ervaring maakt dat ik andere gebeurtenissen beter aan durf te gaan.

LC, Information & Communication Officer:
Ik kwam in het coachtraject bij Jacqueline met de vraag om meer mijn grenzen aan te geven en meer rust in mezelf te krijgen. Jacqueline is samen met mij op zoek gegaan naar wat ik belangrijk vind in mijn leven en van daaruit zijn we gaan kijken wat mijn grenzen zijn en hoe ik dat aan kan geven. In de bijeenkomsten was Jacqueline soms heel confronterend, maar het was ook leuk en leerzaam. Zij heeft mij geleerd dat het toelaten van negatieve gevoelens ook een mogelijkheid is en dat de verwerking dan sneller en beter verloopt. Ik heb nu meer rust doordat ik mijn grenzen aangeef.

Marianne Bauwens, (kinder)coach Prikkelpracht:
Jacqueline is een prettige en directe coach. Je komt niet weg met verstoppertje spelen. Op een directe, maar betrokken manier weet ze door te vragen tot je bij de kern van je dilemma komt. In de gesprekken met Jacqueline is heel goed te merken dat ze wil helpen om samen een oplossing te vinden. Daarbij neemt ze geen genoegen met halve antwoorden. Soms wilde ik me wel eens makkelijk van iets afmaken, maar dat werd door Jacqueline altijd goed doorzien. Dat zorgt ervoor dat je in korte tijd snel resultaat hebt en nieuwe stappen kunt zetten. Het is prettig om met materialen te werken, zoals coachingskaarten met plaatjes. Via je onderbewustzijn kom je tot de beste antwoorden. Dank je wel voor je betrokkenheid Jacqueline, het heeft mij duidelijkheid gegeven over de te volgen stappen!

Francis, secretaresse:
Ik heb een coachtraject bij Jacqueline Arends gevolgd en daarin heb ik geleerd om meer feedback te geven aan andere mensen als mij iets dwars zit. Door de veilige omgeving die Jacqueline creëerde kon ik in mijn persoonlijke groei echt stappen maken. Vraagstukken die ik had vielen echt op hun plek en ik kon daar ook naar handelen. Jacqueline vraagt heel goed door, zoekt de grenzen op en weet tot de kern te komen. Ze is doortastend en heeft me echt handvatten gegeven. Ik verliet altijd met een lichter gevoel de bijeenkomst.

Willy Uithuisje, secretaresse:
Tijdens het coachtraject bij Jacqueline heb ik geleerd om meer voor mezelf op te komen en meer te durven vragen. Dit heeft mij meer zelfvertrouwen gebracht en dat was ook mijn doel aan het begin van dit coachtraject. Jacqueline zet je aan het nadenken door haar manier van doorvragen en weet tot de kern te komen. De bijeenkomsten vond ik prettig omdat serieuze vragen aan bod kwamen maar er ook ruimte was voor humor en lichtheid.

PG:
Jacqueline heeft mij geholpen om te bekijken wat ik echt belangrijk vind in mijn werk en in mijn privéleven. Ik focus nu meer op hetgeen ik belangrijk vind. Tevens heeft Jacqueline mij geholpen om anders te gaan kijken naar situaties die zich voordoen in mijn leven en om daar anders mee om te gaan. Mijn zelfvertrouwen is er stukken op vooruit gegaan. Ik kan hierdoor beter omgaan met moeilijke situaties.

Neelke Coenders:
Tijdens de opleiding tot teamcoach heb ik Jacqueline leren kennen als een vriendelijke en geïnteresseerde vrouw die gericht is op verandering. Ze kan goed reflecteren en heeft zowel oog voor een hele groep als ieder individueel. Jacqueline vraagt door en kan goed structuur bieden.

Brigitte (opleiding tot teamcoach):
Ik heb jou leren kennen als een hele daadkrachtige en vriendelijke dame, je bent sterk begaan met anderen en staat erg open om nieuwe dingen te leren. Plannen en structureren kan je goed aan jou overlaten en omdat je zelf op werkgebied ook het nodige hebt meegemaakt, denk ik dat jij heel goed in staat bent om je te verplaatsen in anderen en hen van de nodige tips en tools kan voorzien. Heel veel succes met je nieuwe praktijk!

Wil je graag in contact komen met mij, klik dan op:

https://ja-balans.nl/contact/