Werkwijze

Ik kijk samen met jou hoe je weer durft te zeggen wat je denkt en te doen wat je wilt als jij afgewezen bent of wordt. Door naar jouw talenten te kijken en te achterhalen wat jij echt wilt in je leven. Vanuit je talenten help ik jou krachtige keuzes te maken en zo zet je de kompasnaald daar waar deze voor jou moet staan want daar wil je naartoe. Samen bekijken we hoe je deze keuzes vorm kunt geven in je leven. Tevens kunnen we kijken naar het gezin waaruit je voortgekomen bent. Welke plaats heb jij daarin ingenomen en wat hebben je ouders uitgedragen naar jou, wat vonden zij belangrijk. Dit kan inzicht geven in een probleem of vraagstuk waar jij iedere keer weer tegenaan loopt. Zodra er inzicht is kan de verandering ingezet gaan worden om dit steeds terugkerende probleem voorgoed op te lossen.

Francis, secretaresse: 
Door de veilige omgeving die Jacqueline creëerde kon ik in mijn persoonlijke groei echt stappen maken. Vraagstukken die ik had vielen echt op hun plek en ik kon daar ook naar handelen. Jacqueline vraagt heel goed door, zoekt de grenzen op en weet tot de kern te komen. 

RESULTATEN NA HET COACHTRAJECT:

 1. Je hebt het zelfvertrouwen om je zeggen wat je denkt. Je hebt je zelfvertrouwen weer opgebouwd. Je durft nu te zeggen wat je denkt op een respectvolle manier. Je ervaart een bevrijdend en onafhankelijk gevoel.
 2. Je doet wat jij wilt. Je bent gaan onderzoeken wat jij echt wilt in het leven. Je hebt je angst om af te wijken van de heersende waarden en normen van je familie en
  omgeving omgezet naar een leven met nieuwe kansen waarin je datgene doet wat jij belangrijk vindt. Kortom je voelt je weer vrij en gelukkig.
 3. Je wilt weer zeggen wat je denkt en de meesten accepteren het. Je hebt bepaald wat jij belangrijk vindt en wat je wilt zeggen. Vervolgens bepaal je steeds weer hoe je dit zodanig vanuit respect en mededogen met de ander kunt zeggen zodat het goed overkomt. De mensen zien je weer staan want jij hebt iets te melden.
 4. Je kunt omgaan met de afwijzing van je familie en omgeving. Je kunt de afwijzing van je familie meer bekijken vanuit hetgeen zij hebben meegemaakt.  Je accepteert dat het is zoals het is. Jij blijft bij jezelf en je staat achter jezelf. Door deze keuze voel jij je zelfverzekerd en krachtig en dat straal je uit naar anderen. 
 5. Je bent zoals je bent zonder jezelf kleiner te maken. Je hebt gekeken naar wat jij werkelijk belangrijk vindt in je leven. Je hebt je zelfvertrouwen weer opgebouwd en daarom hoef jij je niet meer te verschuilen door je kleiner te maken.

deniz-altindas-38128.jpg           averie-woodard-122274.jpg

Marianne Bouwens, (kinder) coach, Prikkelpracht: 
Het is prettig om met materialen te werken, zoals coachingskaarten met plaatjes.  Dank je wel voor je betrokkenheid Jacqueline, het heeft mij duidelijkheid gegeven over de te volgen stappen!

HOE WERK IK?

 1. Jouw gedrag staat centraal; jouw coachvraag en het daaraan verbonden
 2. gedrag   bekijken we. Jij bent daarin leidend. Wat wil jij bereiken en hoe wil jij zijn?
 3. Mijn aanpak is direct en confronterend maar wel liefdevol. Ik zie de mens, ik kijk door maskers heen, ik biedt tevens rust en een veilige omgeving; ik schroom niet om je te zeggen waar het op staat als ik je daarmee verder kan helpen. Wel zie ik altijd de mens met zijn/haar onzekerheden en maskers. Tevens zie ik de talenten waar vanuit ik werk. Daarin bied ik ook een rustige en veilige omgeving waar jij je kwetsbaarheden mag uiten.
 4. Ik geef jou tools om meer te worden wie je echt bent; wanneer jij meer in verbinding met jezelf staat dan weet je wie je echt bent, wie jij wilt zijn en hoe je wilt zijn.  Nu kun je weer krachtige keuzes maken.
 5. Ik geef je de tools die je ook na het coachtraject in kunt zetten; ik geef jou handvatten om daadwerkelijk de verandering in te kunnen zetten. Deze handvatten en tools kun je ook in andere situaties, nadat het coachtraject al is afgerond, toepassen.
 6. Coachen doe ik met geloof in jouw potentieel; ik geloof erin dat ieder mens alle mogelijkheden in zich heeft om dat te bereiken wat hij/zij wil. Soms moet je je mogelijkheden alleen nog even ontdekken.
 7. Systemisch coachen; samen kijken we naar het gezin waar je uit voortkomt en zien daardoor oorzaken van ontstane patronen, zonder dat hier de schuldvraag behandeld wordt. Deze patronen kun je nu met systemisch coachen aanpakken en beginnen te veranderen.
 8. Ik ga uit van de situatie zoals deze is; ik geloof erin dat we moeten omgaan met de situatie zoals deze is. Vaak zijn gebeurtenissen in een leven niet meer te veranderen. Wat wel mogelijk is, is er anders dan je tot nu toe gedaan hebt mee omgaan.
 9. Cliënten ervaren mij als een empathische coach, maar ook een coach die tot nadenken aanzet en confronterend is; Cliënten geven mij als feedback dat ik diep durf door te vragen en grenzen durf op te zoeken.
 10. Ik ben als coach door Schouten & Nelissen opgeleid met een EQA (European Quality Award) op Practitioner-level van de Nederlandse en Europese beroepsorganisatie van coaches, de NOBCO/EMCC (Nederlandse Orde van Beroepscoaches, de European Mentoring & Coaching Council) en voor het Systemisch Coachen door Werkplaats voor verdieping van Annelies Voulon.

Voor mijn geweldige aanbod klik je op:
https://ja-balans.nl/coaching-en-training/