Leven in verbinding met jezelf

Herken je het gevoel dat je geleefd wordt door alles wat je leidinggevende en je omgeving van je verwacht?
Iedereen gaat maar over jouw grenzen heen en eigenlijk herken jij je eigen grenzen niet. Nu ren je van de ene actie naar de andere zonder stil te staan bij successen en mooie momenten.

Wat ik al een aantal jaar om me heen zie gebeuren is dat steeds meer mensen het idee hebben dat zij moeten voldoen aan alle eisen die hun werkgever en hun omgeving aan ze stelt. Op het werk moeten ze met steeds minder mensen steeds meer doen, er wordt steeds meer verwacht dat ze ook in hun vrije tijd en in het weekend bereikbaar zijn voor het werk. In hun omgeving wordt door familie, vrienden en kennissen verwacht dat ze op verjaardagen, familiebijeenkomsten en feestjes verschijnen. Eigenlijk wil je meer zelf bepalen wat je doet, je wilt niet steeds in je vrije tijd door je werkgever benaderd worden. Je wilt niet iedere keer verplicht bij alle familiebijeenkomsten verschijnen. Je voelt je geleefd en weet eigenlijk helemaal niet meer wat jij nou wilt en hoe je dit aan kunt geven.

Wil jij weer een sprankeling in je ogen hebben en weer energie in je voelen stromen?
Je wilt je grenzen herkennen en erkennen en op een vriendelijke en duidelijke manier aan anderen aangeven: tot hier en niet verder. Hierdoor ga jij je weer beter voelen en weer genieten.

Onderneem nu actie om je leven weer in eigen hand te nemen door de volgende stappen te volgen.

 1. Vraag je eerst af wat jij nu werkelijk belangrijk vindt in je leven.
  Wat wil jij? Wat vind jij belangrijk? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Waar loop je echt warm voor? Kortom: hoe wil je leven?
 2. Nu je weet wat jij belangrijk vindt, ga je kijken welke vaardigheden je al in huis hebt en welke je nog mag krijgen.
  Wat je al kunt dat heb je al mooi binnen, dat gaat vanzelf. Vaardigheden die je nog wat minder ontwikkeld hebt kun je meer gaan ontwikkelen. Wat heb je daarvoor te doen en wat kun je van je omgeving vragen?
 3. Bepaal wat nu bij jou past en wat niet meer.
  Hierbij kun je denken aan het Sinterklaasfeest met de hele familie wat niet meer bij je past. Of je wilt dit jaar de kerstdagen op een andere manier doorbrengen dan zoals gebruikelijk met de hele familie.
 4. Laat dat wat niet meer bij jou past los.
  Hoe? Door rustig aan de ander(en) te vertellen wat je niet meer wilt. Wees duidelijk en standvastig. Dit kan weerstanden in je omgeving oproepen, maar bedenk dat je maar een leven hebt en dat leef jij en niemand anders! Lukt dit niet meteen dan is dat helemaal niet erg want je hebt de eerste stappen al gezet.
 5.  Sta stil bij het gevoel dat je nu hebt.
  Ook al heb je het voor je gevoel nog niet meteen goed gedaan, je hebt een begin gemaakt met het in eigen hand nemen van jouw leven en daar mag je van genieten. Geniet ervan en voel het in je lijf! Wat doet dit met jou? Wat voel en ervaar je? Besef dat dit jouw bewuste keuze is en dat jij weer in verbinding bent met jezelf.
 6. Neem elke dag op een vast tijdstip de tijd om bovenstaande stappen toe te passen.
  Blijf dit doen en voel hoe je enthousiasme weer terug komt in je leven en hoe het steeds makkelijker wordt om je grenzen te herkennen en aan te geven.

Wat is belangrijk?
Bepaal wat jij wilt in je leven en wat niet. Onderneem stappen om dat ook werkelijk na te leven. Laat los wat niet meer bij je past

Kortom: 

Maak weer verbinding met jezelf

Bepaal wat jij belangrijk vindt in je leven

Pas een paar maanden lang iedere dag op hetzelfde tijdstip de zes stappen toe

Trek je niets aan van weerstanden, het is jouw leven!

Succes!

Ben je benieuwd geworden naar wie ik ben? Klik dan op:
https://ja-balans.nl/jacqueline/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s