Boekbalans: De Creatiespiraal van Marinus Knoope

Marinus Knoope; De Creatiespiraal

In mijn leven ben ik behoorlijk lang van het negatieve uitgegaan. Een angstig deel in mij vertelde mij als ik iets nieuws ondernam dat het mij toch niet ging lukken. Ik had weinig vertrouwen in mijzelf. Ik keek tegen anderen op en haalde mezelf naar beneden. Jarenlang heb ik aan dit niet geloven in mijzelf gewerkt en langzaam aan ben ik dit gaan omzetten naar meer geloof in mijzelf. Ik wilde heel graag leven volgens mijn verlangens en daardoor energie krijgen. Daarvoor had en heb ik geloof in mijzelf nodig en daarvoor heb ik weer een andere manier van denken nodig.


Wil jij dit ook? Wil jij ook leven volgens je verlangens zodat je weer vol energie werkt en leeft? Wil jij zelf invloed op je leven uitoefenen? En wil je je weer wat gelukkiger voelen? Ik las het boek: De Creatiespiraal van Marinus Knoope. Dit boek gaat over het realiseren van verlangens en over een andere manier van denken. Knoope heeft hiervoor de creatiespiraal ontwikkeld. In het eerste deel van dit boek beschrijft hij dat onze wensen voorgevoelens zijn. Om die wensen of verlangens te realiseren is het belangrijk dat je jezelf bewust maakt van wat je werkelijk verlangt. Benoem wat je WEL wenst en benoem absoluut niet wat je niet wilt verwezenlijken. Als je namelijk benoemt wat je niet wilt kom je in een negatieve creatiespiraal terecht en dan krijg je juist wat je niet wilt. Zorg dat je onderstaande volgorde volgt.

DE 12 CREATIETECHNIEKEN:

1. Benoem wat je wenst; zeg of schrijf letterlijk op wat je verlangt, wat je wenst. Zorg dat je dit positief formuleert.

2. Visualiseer deze wens; dus zorg dat je de wens duidelijk voor ogen hebt. Mochten er twijfelende gedachten naar boven komen buig deze dan om naar positieve gedachten.

3. Geloof in deze wens; geloof en wees overtuigd dat dit verlangen ooit gerealiseerd wordt door jou. Zorg dat je eerst echt vertrouwt op je eigen kansen. Dan kun je pas over je wens gaan praten met anderen.

4. Uiten van je wens; je vertelt over je wens aan anderen. Zorg dat je goed begrepen wordt. Ga niet op de vraag in hoe je je wens gaat realiseren. Dit weet je waarschijnlijk zelf nog niet. Speel de vraag terug: “Interessante vraag, heb jij misschien een idee?”

5. Onderzoeken oftewel netwerken; je onderzoekt op welke wijze en wie jou kan helpen met het realiseren van je wens.

6. Plannen van onderdelen van jouw wens om tot de realisatie te komen. Je vertaalt je wensen naar concrete doelen en subdoelen en je maakt een realistische tijdsplanning hiervoor.

7. Beslissen; Uiteindelijk neem je beslissingen. Ga er vanuit dat je de dingen gevoelsmatig altijd op het juiste moment doet.

8. Handelen; Al je talenten worden ingezet en evt. ontwikkel je talenten. Durf fouten te maken en weer te herstellen, durf van koers te veranderen.

9. Volharden; Nu is het zaak om ook bij tegenslagen door te blijven gaan. Dus vallen en weer opstaan. Dit is de fase waarin je geloof op de proef wordt gesteld.

10. Ontvangen van complimenten. Echt ontvangen kun je leren door stil te staan bij het compliment dat de ander je geeft, te voelen wat dit met je doet.

11. Waarderen; Laat merken dat je van complimenten en successen geniet. Geef ook complimenten en giften aan anderen, laat het stromen. Ga zowel in geld als in liefde uit van overvloed.

12. Ontspannen; Je hebt gezaaid en geoogst en nu mag je tot rust komen. Je mag hetgeen je gerealiseerd hebt waarderen en op waarde schatten, voel maar eens hoe dit voelt.

Wil jij ook leren hoe jij je wensen kunt realiseren en hoe je anders kunt gaan denken? Graag wil ik je hierbij helpen. Je kunt mailen naar http://info@ja-balans.nl of bel me op 06-19100415. Het eerste gesprek is gratis.

Ben je benieuwd geworden naar wie ik ben? Klik dan op:
https://ja-balans.nl/jacqueline/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s