Halmen in de sneeuw, moed, durf, zeggen wat je denkt, balans in jezelf

Hoe jij weer durft te gaan zeggen wat je denkt in 5 stappen. Meer balans in jezelf doordat jij je uitspreekt.

Op je werk hebben je collega’s en jij een werkoverleg. Op het moment dat jij iets zegt, wordt er totaal niet naar je geluisterd en je collega’s praten er onmiddellijk overheen. Vaak wordt jouw mening niet echt op prijs gesteld. Eigenlijk zien jouw collega’s je totaal niet staan.

Herken jij jezelf hierin?

Herken jij jezelf hierin? Dat je collega’s en je omgeving je niet horen en niet zien? Dat je net zo goed niets kunt zeggen omdat ze toch niet naar je luisteren? Sterker nog ze praten er gewoon overheen. En herken jij dit ook uit het gezin waaruit je voortkomt dat je daar al niet gehoord en gezien werd? Dit geeft jou een heel onveilig gevoel, je durft steeds minder jezelf te zijn. Laat staan dat je durft te zeggen wat je denkt. Je trekt je steeds meer terug in jezelf en je voelt je vaak heel ongelukkig. Wil jij weer durven zeggen wat je denkt? Wil jij je weer veilig voelen en jezelf durven zijn? Wil je weer balans voelen in jezelf doordat jij je uitspreekt? Dan kun je hier direct wat aan doen door mijn stappen te volgen.

5 Stappen naar meer balans in jezelf doordat jij weer durft te zeggen wat je denkt

Als je mijn 5 stappen direct opvolgt dan voel jij je weer veilig en durf jij jezelf te zijn. Je ervaart weer vrijheid, bevrijding en onafhankelijkheid

Deze 5 stappen gaan we in 5 blogs behandelen zodat je het jezelf rustig aan kunt leren.
Het uiteindelijke resultaat na het volgen van de stappen:

MEER BALANS IN JEZELF, JE DURFT JEZELF WEER TE ZIJN, JE NEEMT RUIMTE IN, JE DOET WAT JIJ WILT

Pas de volgende stap toe om meer balans in jezelf te krijgen door weer te zeggen wat je denkt en begin nú!!!

Op naar de eerste stap!

Stap 1 Bepaal of dit een oud patroon is.

Neem even de tijd om stil te staan wat er nu eigenlijk gebeurd is op je werk. Jullie zaten in een werkoverleg en jij gaf antwoord op een vraag maar niemand luisterde naar jou en men praatte er gewoon overheen, net alsof jij er niet bij zat. Hoe heb je gereageerd tijdens dit overleg? Heb je nogmaals herhaald wat je zojuist gezegd had of heb je aangegeven dat er ook wel op jou gereageerd mag worden? Of heb jij je teruggetrokken in jezelf en je klein gemaakt? Bedenk nu eens hoe je reageerde toen je klein was en je in het gezin waaruit je voortkomt ook niet gehoord en gezien werd. Was die reactie misschien hetzelfde als nu? Reageer je weer zoals je als kind reageerde op niet gehoord en gezien worden? Als je antwoord hierop ja is dan spreken we van een oud patroon.

Kortom:

Bepaal of hier sprake is van een oud patroon

Let eens op hoe jij reageert in verschillende situaties

Resultaat: MEER BALANS IN JEZELF, JE DURFT JEZELF WEER TE ZIJN, JE NEEMT RUIMTE IN, JE DOET WAT JIJ WILT

In mijn volgende blog bespreek ik hoe je dit oude patroon kunt doorbreken.

Succes!
Vind jij het moeilijk om dit vol te houden of om dit alleen te doen? Ik wil je graag helpen. Je kunt mailen naar info@ja-balans.nl of bel me op 06-19100415. Het kennismakingsgesprek is gratis.

Ben je benieuwd geworden naar wie ik ben? Klik dan op:
https://ja-balans.nl/jacqueline/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s