Hoe jij weer durft te gaan zeggen wat je denkt Meer balans in jezelf doordat jij je uitspreekt, stap 3 met een ingesproken visualisatie

 

Op je werk heb jij een nieuwe medewerker geholpen om afspraken te maken met andere medewerkers. Een paar collega’s zijn heel verontwaardigd dat jij dit hebt gedaan, want dat hoort niet bij jouw takenpakket. Dit wordt jou door een van de collega’s nogal autoritair meegedeeld. Je klapt helemaal dicht, je bent het er totaal niet mee eens, maar je durft dit niet te zeggen… 

Herken jij jezelf hierin?

Herken jij jezelf hierin? Dat je werkomgeving bepaalt wat jij wel of niet qua werk mag doen? Dat je niet op kunt tegen een hele autoritaire collega? Dat je niet durft te zeggen wat jij vindt? En herken jij dit ook uit het gezin waaruit je voortkomt dat je daar al niet gehoord en gezien werd? Dit geeft jou een heel onveilig gevoel, je durft steeds minder jezelf te zijn. Laat staan dat je durft te zeggen wat je denkt. Je trekt je steeds meer terug in jezelf en je voelt je vaak heel ongelukkig. Wil jij weer durven zeggen wat je denkt? Wil jij je weer veilig voelen en jezelf durven zijn? Wil je weer balans voelen in jezelf doordat jij je uitspreekt? Dan kun je hier direct wat aan doen door mijn stappen te volgen.

5 Stappen naar meer balans in jezelf doordat jij weer durft te zeggen wat je denkt

Als je mijn 5 stappen direct opvolgt dan voel jij je weer veilig en durf jij jezelf te zijn. Je ervaart weer vrijheid, bevrijding en onafhankelijkheid.
Deze 5 stappen ga ik in 5 blogs behandelen zodat je het jezelf rustig aan kunt leren.

De eerste stap was het bepalen of hier sprake was van een oud patroon en de tweede stap was het doorbreken van dit oude patroon (zie mijn vorige blogs hierover:
https://ja-balans.nl/blogs-2/)

Het uiteindelijke resultaat na het volgen van de stappen:

MEER BALANS IN JEZELF, JE DURFT JEZELF WEER TE ZIJN, JE NEEMT RUIMTE IN, JE DOET WAT JIJ WILT

Pas de volgende stap toe om meer balans in jezelf te krijgen door weer te zeggen wat je denkt en begin nú!!!

Op naar de derde stap!

Stap 3 Zoek een veilige plek in jezelf

Wanneer een ander jou zo overruled en jij niets meer durft te zeggen dan kun je niet jezelf zijn in die omgeving. Je voelt je heel onveilig en klein. Hoe kun je hiermee omgaan? Vraag jezelf af hoe je in jezelf een plek kunt vinden waar jij helemaal jezelf kunt zijn, waar jij je veilig voelt.

Ga zitten en sluit je ogen maar even en adem een paar keer diep in door je neus en uit door je mond. Dit helpt jou om in je lijf te komen. Voel hoe je voeten de grond raken, hoe je benen en billen de stoel raken. Kun je nog wat gemakkelijker gaan zitten? Hoe leunt je rug tegen de leuning van de stoel? Hoe voelen je schouderbladen? Zit er nog ergens spanning en kun je dat weg laten stromen door je benen of armen? Ga zo je gehele lijf af.

Nu mag je gaan kijken of je een plek in jezelf kunt vinden waar jij jezelf bent en je veilig voelt. Hoe ziet die plek eruit? Wat voor kleuren zie jij? Is het warm op deze plek of juist koel? Is het groot om je heen of sluit deze plek als een warm holletje om je heen? Benoem voor jezelf zoveel mogelijk hoe deze plek eruit ziet, hoe het voor jou voelt, wat voor kleuren er zijn, etc.

Mag jij op deze plek zijn zoals je bent? Kun je hier zeggen wat je denkt? Mag je hier doen wat je graag wilt? Voel jij je veilig?

Dit is de plek die je steeds weer op mag roepen als jij je onveilig of klein voelt. (Vind je dit moeilijk om zo te doen? Dat begrijp ik, ik heb deze visualisatie ook ingesproken zodat je deze rustig met je ogen dicht af kunt luisteren). Klik op deze link voor ingesproken visualisatieoefening:
https://jabalans.files.wordpress.com/2019/03/clips19-03-29_10-48-3.mov

Kortom:

Ga hiermee oefenen

Zoek een veilige plek in jezelf waarin jij helemaal jezelf mag zijn

Resultaat: MEER BALANS IN JEZELF, JE DURFT JEZELF WEER TE ZIJN, JE NEEMT RUIMTE IN, JE DOET WAT JIJ WILT, JE VOELT JE ONAFHANKELIJK

Succes!
Vind jij het moeilijk om dit vol te houden of om dit alleen te doen? Ik wil je graag helpen. Je kunt mailen naar info@ja-balans.nl of bel me op 06-19100415. Het kennismakingsgesprek is gratis.

Ben je benieuwd geworden naar wie ik ben? Klik dan op:
https://ja-balans.nl/jacqueline/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s