Wat wil jij? Zijn wie je werkelijk bent. Durven zeggen wat je wilt, balans in jezelf

Hoe jij weer durft te gaan zeggen wat je denkt Meer balans in jezelf doordat jij je uitspreekt, stap 4

Je partner vertelt jou dat hij samen met een collega heeft afgesproken om met jullie gezinnen in het Paasweekend te gaan kamperen. Je baalt hiervan want jij had lekker met je eigen gezin iets willen gaan doen en een beetje tot rust willen komen. Helaas is het nu afgesproken en zitten jullie hieraan vast. Of toch niet??

Herken jij jezelf hierin?

Herken jij jezelf hierin? Dat je partner een afspraak maakt, terwijl jij eigenlijk andere plannen en behoeften hebt? Dat je het gevoel hebt dat je nu niet meer terug kunt? Dat je niet durft te zeggen wat jij vindt? En herken jij dit ook uit het gezin waaruit je voortkomt dat je daar al niet gehoord en gezien werd? Dit geeft jou het gevoel dat je verplicht bent te doen wat een ander voor jou bepaald heeft. Wil jij weer doen wat jij graag wilt? Wil jij weer durven zeggen wat je denkt? Wil je weer balans voelen in jezelf doordat jij je uitspreekt? Dan kun je hier direct wat aan doen door mijn stappen te volgen.

5 Stappen naar meer balans in jezelf doordat jij weer durft te zeggen wat je denkt

Als je mijn 5 stappen direct opvolgt dan voel jij je weer veilig en durf jij jezelf te zijn. Je ervaart weer vrijheid, bevrijding en onafhankelijkheid.
Deze 5 stappen ga ik in 5 blogs behandelen zodat je het jezelf rustig aan kunt leren.

De eerste stap was het bepalen of hier sprake was van een oud patroon, de tweede stap was het doorbreken van dit oude patroon en de derde ging over een veilige plek vinden in jezelf. (zie mijn vorige blogs hierover: https://ja-balans.nl/blogs-2/)

Het uiteindelijke resultaat na het volgen van de stappen:

MEER BALANS IN JEZELF, JE DURFT JEZELF WEER TE ZIJN, JE NEEMT RUIMTE IN, JE DOET WAT JIJ WILT

Pas de volgende stap toe om meer balans in jezelf te krijgen door weer te zeggen wat je denkt en begin nú!!!

Op naar de vierde stap!

Stap 4 Bedenk wat jij wilt

Wanneer je partner zonder eerst met jou te overleggen met een collega heeft afgesproken met jullie gezinnen te gaan kamperen, dan voel jij je voor het blok gezet. Je hebt het gevoel dat je nu wel mee moet omdat jouw partner dit al heeft afgesproken. Maar is dat waar? Kun je niet meer terug? Je mag uitspreken wat jij vindt en wilt. Maar weet jij wel wat je wilt?

Vraag je af wat jij op dit moment in jouw leven en/of werk belangrijk vindt. Bijvoorbeeld vrijheid, er willen zijn voor je familie, je weer uit durven spreken, etc. zijn voor jou belangrijke waarden. Het zijn de dingen waar jij warm voor loopt. Wanneer je weet wat jij wilt, bedenk jij hoe je wilt zijn. Welk gedrag past bij de voor jouw belangrijke waarden?

Stel dat jij juist graag de Paasdagen alleen met het gezin door wilt brengen. Het gedrag dat hierbij hoort is dit uit te spreken naar je partner. Als je dit niet aan je partner kenbaar maakt, dan weet hij/zij immers niet wat jij wilt en dan doe jij wat de ander wil. Wanneer jij weet wat je wilt dan durf je dit ook beter te uiten naar de ander.

Wat je ook kunt doen is uitspreken naar je partner hoe jij de Paasdagen door had willen brengen. Je kunt hem aangeven dat jullie nu nog meegaan, maar dat je het de volgende keer fijn zou vinden als je partner eerst met jou overlegt.

Vind je het moeilijk om uit te spreken naar je partner of iemand anders wat jij denkt en wilt? Oefen dan eerst eens met een goede vriend(in) om je uit te spreken. Bedenk wederom wat jij belangrijk vindt in je leven en wat voor gedrag daar bij hoort om dit te bereiken.

Kortom:

Bedenk wat jij wilt in je leven en/of werk.

Wat vindt jij belangrijk, waar loop je warm voor?

Hoe wil jij zijn?

Spreek dit uit naar je omgeving.

Resultaat: MEER BALANS IN JEZELF, JE DURFT JEZELF WEER TE ZIJN, JE NEEMT RUIMTE IN, JE DOET WAT JIJ WILT, JE VOELT JE ONAFHANKELIJK

Succes!
Vind jij het moeilijk om dit vol te houden of om dit alleen te doen? Ik wil je graag helpen. Je kunt mailen naar info@ja-balans.nl of bel me op 06-19100415. Het kennismakingsgesprek is gratis.

Ben je benieuwd geworden naar wie ik ben? Klik dan op:
https://ja-balans.nl/jacqueline/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s