Keuzes durven maken, verbinding met jezelf, gemakkelijker kiezen

Meer balans in jezelf doordat jij keuzes maakt

Op je werk krijg jij de mogelijkheid om een uitdagende opdracht aan te nemen. Dit is dé kans voor jou. Maar je was juist van plan wat minder hooi op je vork te nemen zodat je thuis wat meer tijd aan je partner en kinderen kunt besteden. Wat moet je nou doen?

Herken jij jezelf hierin?

Herken jij jezelf hierin? Dat je het moeilijk vindt om tussen verschillende mogelijkheden een keuze te maken. Eigenlijk wil je het allemaal. Je wilt en die uitdagende opdracht doen én leuke dingen doen met je partner en je kinderen en je wilt die vaste aanstelling, maar je wilt ook de vrijheid van het banenhoppen. Maar ondertussen heb je nog maar heel weinig energie en red je het maar nauwelijks om steeds aansluitend een andere baan te vinden. Wil jij je weer helemaal in evenwicht voelen, vol energie en levenslust? Wil jij weer echt het gevoel hebben dat je alles aan kunt? Lees dan nu verder en volg mijn stappen direct op.

6 Stappen naar meer balans in jezelf doordat jij keuzes durft te maken

Als je mijn 6 stappen direct opvolgt dan voel jij je weer evenwichtig. Je hebt weer energie en levenslust. Je leeft jouw verlangen.

Deze 6 stappen behandel ik in 1 blog zodat jij weer leeft zoals jij wilt.

Het uiteindelijke resultaat na het volgen van de stappen:

MEER BALANS IN JEZELF, JE LEEFT VOLGENS JOUW BELANGRIJKE WAARDEN, JE KUNT STEEDS GEMAKKELIJKER KIEZEN WAT VOOR JOU BELANGRIJK IS EN WAT NIET.

Pas de volgende stappen toe om meer balans in jezelf te krijgen door weer keuzes te durven maken en begin nú!!!

De 6 stappen

1. Bepaal wat de onderwerpen zijn waartussen een keuze gemaakt moet worden.
Bijvoorbeeld: uitdagende opdracht werk en het rustiger aan doen zodat je meer tijd voor je partner en kinderen hebt. Maak twee kolommen op een vel papier en schrijf rechts het ene onderwerp en links het andere.

2. Ga bij jezelf na waarnaar je verlangt, hoe zou jij je leven het liefste zien?
Je verlangens zijn dingen waarvoor je warm loopt, waar je helemaal blij van wordt. Schrijf je verlangens op een nieuw vel papier. Bekijk vervolgens bij welk onderwerp je de meeste kans hebt om je verlangens te gaan leven of te bereiken. Schrijf nu het verlangen in de kolom onder het onderwerp waarbij je denkt dat dit bereikt wordt.

3. Bekijk wat jij belangrijk vindt in je leven/werk.
Schrijf deze waarden op. Bijvoorbeeld: ambitie, je relaxt voelen, uitdaging en evenwicht in je leven zijn belangrijk voor jou. Bekijk nu bij welk van de twee onderwerpen je deze waarden kunt naleven. Schrijf ze op onder het betreffende onderwerp.

4. Vervolgens bekijk je bij de twee onderwerpen wat ze aan voor- en nadelen opleveren.
Deze voor- en nadelen schrijf je erbij. 

5. Nu zou je een keuze kunnen maken voor het onderwerp wat het meest tegemoet komt aan jouw wensen.
Bekijk wat het een en ander oplevert. Bekijk ook wat het aan nadelen heeft. Bedenk wat je ook al weer belangrijk vindt. Bij welk onderwerp heb je de meeste mogelijkheden om datgene na te leven wat jij belangrijk vindt en wat je verlangen is? Durf nu ook echt een keuze te maken. Laat hetgeen je niet kiest ook echt los en laat het gaan. Steek er geen energie meer in.

Nu kunnen allerlei rationele bezwaren de kop opsteken, met andere woorden het kritische stemmetje in jou komt boven. En hier komen allemaal redenen naar boven die ervoor zorgen dat jij niet gaat doen wat je verlangt, dat jij niet een keuze maakt. Maar ook dit kan getackeld worden.

6. Neem even rust, doe je ogen dicht en ga even bij jezelf naar binnen.
Maak contact met hoe jij je leven/werk het liefste ziet. Weet dan wat je te doen hebt om dit te bereiken. Neem regelmatig op een dag de tijd om even naar jezelf terug te keren en je af te vragen wat jij echt wilt en wat voor jou het beste is.

Kortom:

Waar wil je een keuze in maken?
Wat verlang jij in je leven en in je werk?
Hoe ziet jouw meest ideale leven eruit?
Geef kritische stemmetjes geen kans, maak verbinding met jezelf.
Wat zijn de voor- en nadelen van de twee onderwerpen?
Maak echt een keuze en neem afscheid van het oude.

Resultaat: MEER BALANS IN JEZELF, JE LEEFT VOLGENS JOUW BELANGRIJKE WAARDEN, JE KUNT STEEDS GEMAKKELIJKER KIEZEN WAT VOOR JOU BELANGRIJK IS EN WAT NIET.

Succes!

Vind jij het moeilijk om dit vol te houden of om dit alleen te doen? Ik wil je graag helpen. Je kunt mailen naar info@ja-balans.nl of bel me op 06-19100415.
Het kennismakingsgesprek is gratis.
Ben je benieuwd geworden naar wie ik ben? Klik dan op:
https://ja-balans.nl/jacqueline/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s